SportAnalytik METHODOLOGY

SportAnalytik program je namenjen otrokom od 5 do 16 let starosti, ki uporablja devet preprostih testov za prepoznavanje njihovih fizičnih sposobnosti in jim priporoča pravi šport. Med poldnevnim športnim dogodkom se otroci udeležujejo devetih zabavnih športnih testov, da razkrijejo svoj somatotip, športne dispozicije in prednosti, kot so koordinacija, hitrost, moč, vzdržljivost ali taktične sposobnosti.

Za vsakega otroka naredimo individualno oceno in jo nato primerjamo z individualnimi športnimi zahtevami. Zato prepoznavamo športni talent vsakega otroka in mu zagotavljamo perosnalizirano poročilo z ustreznimi športi (vključno s stiki s športnimi ekipami in klubi v okolici).

SportAnalytik metodologija je nastala v sodelovanju z dr.Tomas Peric, profesorjem na Fakulteti za šport in športno vzgojo - Charles University Prague, mednarodnim strokovnjakom na tem področju, s katerim nenehno sodelujemo na izboljšavi in napredku programa. Discipline so bile izbrane tako, da pokrivajo vsa glavna področja fizičnih veščin - moč, vzdržljivost, hitrost, koordinacija, fleksibilnost in njihova kombinacija. Več kot 400 000 otrok je že prestalo program v več kot 20 državah po vsem svetu.

Cilj SportAnalytik ni izbrati profesionalnih športnikov, temveč vsakemu otroku prinašati veselje z odkrivanjem njihovega športnega talenta.


Testiranje otrokovih motoričnih sposobnosti, somatotipov in taktičnih spretnosti z
9 TESTI

Somatotip

Taktične spretnosti

Hitrost

Eksplozivnost

Moč

Vzdržjivost

Usklajevanje

Ravnovesje

Prilagodljivost

Ondrej Synek Oče in osvajalec dveh olimpijskih medalj
Starejša hči Alice bo prihodnje leto stara pet let, zato sem zelo radoveden kateri šport bo prek testov primeren za njo. Seveda bom podprl oba otroka v aktivnostih, ki jima bodo všeč.
Filip Jicha Rokometaš leta 2010, THW Kiel
Udeleženci letošnjega Rokometnega kampa so bili testirani zan jihove naravne predispozije za šport. Testi so pokazali področja, kjer morajo več trenirati, kar je dodana vrednost tega projekta, kateri mi je zelo všeč.
doc. PaedDr. Tomas Peric, Ph.D. Profesor na Fakulteti za šport in športno vzgojo, avtor knjige “Izbor talentov v športu”
Zadnjih 25 let sem se posvetil izboru športnih talentov. SportAnalytik je skrbno zasnovan program za splošno populacijo, ki prinaša metodologijo za prepoznavanje talentov v športu z uporabo dokazane znanstvene metode.

Perosnalizirano poročilo z rezultati
za vsakega otroka